Extra årsmötet på Borgen

Borgen

I tisdags genomförde vi det extra årsmötet på Borgen i Osby. Det blev ett bra möte där beslutet blev enligt styrelsens förslag att låta IP-Only bygga ut vårt nät och sen ta över. Dessutom uppdaterades stadgarna så att vi kan kvarstå som en ideell förening.

På mötet presenterade jag kort varför vi ska låta IP-Only bygga ut nätet och vad som händer framåt. Min presentation finns att ladda ner här. IP-Onlys representant Ola Barthel presenterade IP-Only och hur företaget jobbar.

Efter presentationerna hade vi en frågestund där alla fick möjlighet att ställa frågor till styrelsen, IP-Only och Osby Kommuns bredbandssamordnare Mats Havskogen. Dessa frågor kommer att läggas upp på FAQ.

Närmast kommer vi att förhandla med IP-Only om ett avtal som reglerar vår samverkan under uppbyggnaden av nätet. Detta inkluderar även hur eventuell förändring i kostnadsbilden ska hanteras.

Vi har tillsammans med områdesansvariga hållit på att uppdatera vårt register över vilka som är med i vår fiberuppbyggnad. Jag uppmanade dem att senast den 15 februari göra ett extra varv så att vi får en så bra uppdaterad lista som möjligt. Därefter uppdaterar vi vår prospektering. Har ni inte hört något från er områdesansvarig så ta direkt kontakt med områdesansvarig eller styrelsen.

Vill ni hjälpa till så hör av er. All hjälp vi kan få från våra medlemmar håller anslutningskostnaden nere.

Ha en trevlig helg!

Hälsar Sven-åke Ordf.