Uppdatering Januari 2020

 Måndagen den 27 januari hade vi styrelsemöte. Speciellt inbjudna var Håkan Wintliden, IP-Only´s byggledare och Jörgen Kjäll platsansvarig från Optotech.

Jörgen redogjorde för bygget av vårt fibernätverk. Det går som tänkt, troligen färdiggrävt i mars-april.
De har anslutet ca 300 fastigheter ytterligare 20-30 st. är grävda och klara att ansluta, men de har inte fått tag på ägaren. Förhoppningen är att alla ca700 ska vara klara under sommaren.
Det saknas fortfarande några sträckor att gräva i Visseltoftadelen, de väntar på besked från Trafikverket, klart är med en bro bortåt Verum, där de äntligen fått ok att hänga en luftledning över bron, då man inte fick sätta någon balk under bron. Positivt är att men fått en personlig kontaktman på TRV, dock bestämmer han inte. Det finns ytterligare några sträckor där TRV ska lämna besked.
Det finns en del klagomål på grävningen, Optotech har skickat hem några entreprenörer, det finns ställen där dessa grävt som ska rättas till och det är deras sak, nu ligger bollen hos dem. Om inget händer får Optotech göra jobbet. Även någon arbetsledare har slutat på Optotech.
Jörgen har kontakt med personer som har klagat på återställandet, han och Hampus verkar ha kontroll över arbetet i sin helhet
Jörgen är bekymrad för vädret, ca 600mm regn ger dem problem att gräva, det är mest sten och lera. Helst skulle Jörgen velat stoppa grävningen dec-mars, men det tillät inte tidsplanen. 
De har kört fast vid något tillfälle, sedan är det svårt att få bra resultat i leran. De har vid något tillfälle lagt på 0-90 material.

Håkan håller på med genomgång av vägsamfälligheter på de sträckor som är helt klara. Någon från vägsamfälligheten deltar.
Några justeringar ska göras, fibern ska flyttas på något ställe och ett skåp ska flyttas, då det kommit för nära en timmerväg. Detta innebär att fibern kommer att släckas ner en kortare tid i vissa områden, kan inte säga riktigt vilka som berörs.

IP-Only kommer att göra en ny försäljnings kampanj under våren riktad till de som inte beställt fiber, Håkan vet inte priset, men det lär bli dyrare än vad vi betalar.
På en fråga om Rot avdrag var beskedet att det inte görs.

För övrigt bestämde vi att hålla årsmöte måndagen den 20 april kl. 19 i Visseltofta, utlyses i sedvanlig ordning.