Uppdatering December 2019

Pratade med Byggledaren nu är ca 80 % av schaktsträckan grävd, 20 mil klart. Det har gått ganska bra att gräva, trots mycket sten. Optotech ligger före tidsplanen, nu räknar de med att ha grävt klart framåt april.

Det är fortfarande bekymmer med att gräva till Sibbarp nedanför ån. Trots en hel del ansträngningar har man inte hittat en rimlig väg. Planen är att koppla området via Ebbarp - Genastorp. En överenskommelse är gjord med Brittedals El som har en del luftledningar vid V Genastorp. Brittedal kommer att gräva ner sin kabel och samtidigt samförlägga fibern, en lösning som bägge parter verkar nöjda med. Jag vet inte i skrivand stund när de kommer igång, men det ska ske i närtid. Resten av sträckan runt sjön är det tänkt att Optotech ska gräva vad jag vet.

Det har varit en del klagomål på återställandet av vägar på några håll, alla mejl jag har fått har jag skickat vidare till IP-Only´s byggledare, vad jag hört har de jobbat med att fixa till vägarna. Optotech har helhets ansvar enligt upphandlingen, men IP-Only har börjat besiktiga de vägar som är färdiggrävda.

Optotech håller på att blåsa och koppla in fibern där det är helt klart på sträckan. ca 280 fastighetet är inkopplade. Främst västra delen och mot Holma. Det är nära 700 totalt, så de kommer att hålla på framåt sommar/höst innan alla är med.

Till sist vill jag önska er alla   God Jul 

Mats