Information från IP-Only ang. grävning

IP-Only har skickat mejl till de som beställt fiber med erbjudande om tomtgrävning. Då det kan finnas någon som inte fått mejlet, publicerar vi det här.
Även lokala grävare har frågat efter möjlighet att erbjuda tomtgrävning, men det finns inget konkret för närvarande.

IP-Only:
Hej, nu har fiberutbyggnaden satt igång. Vi börjar med utbyggnaden av stamnätet med start i Osby mot Visseltofta, söder om väg 15. Det pågår samtidigt grävarbete runt Vesljunga där vi gräver mot Visseltofta. Andra etappen går norr om väg 15 och omfattar Gräsljunga, Bejstorp, Kylen med omnejd mot Holmö och Hästveda.

Den grova tidsplanen är att vi ska börja med kundinstallationerna i augusti  och dessa kommer pågå till sommaren 2020. Ambitionen är att hela projektet ska vara klart hösten av 2020. 

Vår entreprenör kommer i god tid kontakta dig inför planeringen av tomtschakt och installation av fibermottagare i din fastighet.

Köpte du en fiberanslutning till en kostnad mindre än 19 900 kr med valet att gräva själv? 
Om du inte vill gräva på tomten själv kan vi erbjuda er att köpa till tomtgrävning för 165 kr /meter inklusive moms. Vid beställning av tomtgrävning  kontakta vår kundservice på 0200-43 00 00  eller skicka ettmejl till oss.

Vår gräventreprenör kommer då att kontakta dig för en kundprojektering samt fastställa kostnaden för arbetet.

Information om du ska gräva själv
Slangen som ska grävas ner är en markslang speciellt framtagen för det här ändamålet. Det är endast denna slang som får användas. Den går också att lägga i befintligt rör om sådant finns. 

Slangen kommer att avlämnas vid tomtgränsen tillsammans med ett sök och varningsband. I de flesta fallen kommer slangen redan vara kopplad i stråket men i vissa fall så kommer det att sitta en pinne dit vi önskar att ni avslutar. Vill ni gräva ner slangen innan vi kommit fram till er tomt är det okej att hämta slang och sökband på etableringen på Holmö 1030B. Se karta nedan.

Dokumentera för egen del var ni förlägger slangen då vi ej gör någon dokumentation över slangdragning på tomten. Vi dokumenterar övrig slangdragning i fiberutbyggnaden. 
Vi önskar att ni gräver ner slangen inom 30 dagar från det att vi lämnat av slangen vid tomtgränsen, detta för att vi ska kunna ansluta er så fort som möjligt. 

Tillvägagångssätt;

  • Gräv fram slangen och varningsbandet till stället på huset där ni på motsvarande sida vill få fibermottagaren monterad.
  • Det som ingår är slang till närmst mötande yttervägg.
  • Utrymmet på insidan får ej vara klassat som våtutrymme.
  • Och ska även ha tillgång till ström inom 0,5m.
  • Slangen måste förläggas i sin helhet, inga skarvar.
  • Böj inte slangen för hårt, maximalt godkänd böjradie är 50 cm.
  • Minsta djup 30 cm.
  • Slangen ska alltid tätas i öppna ändar så att smuts inte kommer in i slangen, vik den 15 cm och tejpa.
  • Vid fastighet, lämna ca 2 m slang och 0,5 m söktråd ovan mark.
  • I de fall då slangen inte är kopplad i stråket så lämna även här ett överskott på  2m slang och söktråd vid pinnen alternativt vid tomtgränsen mot gatan om vi inte hunnit sätta någon.
Om du har frågor gällande informationen om att gräva själv är du välkommen att Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Har du frågor eller funderingar? 
Du är välkommen att besöka vårt kundforum genom att klicka här. Där finns svar på de vanligaste frågorna. Du kan även kontakta vår kundservice på 0200-43 00 00 (vardagar 08:00-17:30) eller skicka ettmejl till oss.

Besök gärna vår byggblogg!

Med vänlig hälsning
IP-Only