Uppdatering början oktober 17

Pratade med IP-Only härom dagen. Kampanjen med nytt erbjudande avslutades den 7 oktober, ca 40 st tillkom. Riktigt bra, vi är nu uppe i 600 anslutningar.
Upphandlingen ska publiceras denna veckan, i mitten av november hoppas vi få besked om entreprenör. Sedan ska det finplaneras, vi får hoppas på en mild vinter så de kan börja gräva.


Vo-fiber täcker inte hela kommundelen, det har dragits upp så kallade polygoner, det är för området i polygonerna  bidrag sökts. Ca 300 fastigheter finns i det "vita" området utanför, dessa är inte medlemmar hos oss så vi bevakar inte dessa. Dock förekommer det frågor och givetvis försöker vi svara. Kommunens IT-chef Hans Ellebrink är inblandad.

IP-Only har skickat ut erbjudande till de fastigheter man fått tag i adresser till, kampanjen pågår till den 22 okt. Hoppas att det finns intresse även bland dessa. Det går även att beställa via ip-only.se  under beställa fiber.
Skulle någon vilja ha fiber längre fram får de räkna med avsevärt högre kostnader, anslutningsavgift runt 35 000kr och ev grävkostnader.