Vår nya ansökan

Idag har jag och Sven-Åke haft möte med IP-Only.
Meningen med mötet var att gå igenom den nya ansökan som IP-Only lämnar till länsstyrelsen inför fördelningen av de nya 117mkr den 15 mars.
Regelverket är som tidigare, men länsstyrelsen har satt som krav att lämna in en lista som vidimerar den anslutningsgrad som satts och som undertecknas av företagets VD.
Vi har som tidigare 640 möjliga hushåll inom vårt område. (Det är bara folkbokförda som räknas). Vi beräknar att komma över 90% i anslutningsgrad.

Tidigare har det krävts 97 resp. 99,7%, men då fanns inte kravet på vidimering.
På länsstyrelsens sida redovisas 28 ansökningar, dessa har sammanlagt 604mkr i värde, några ansökningar kommer från områden som kan tyckas möjliga att bygga utan bidrag. Då sista datum för ansökningar är satt till den 15 dec kommer denna siffra troligen att öka.

Skulle ni ha någon granne, vän eller liknande som ni vet inte har anmält sig be dem gör det omgående, vi har bara till mitten av januari att justera listan och då höja anslutningsgraden.
De kan mejla beställning till mig, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så vidarebefordrar jag till IP-Only. Priset ska vara 17900kr per anslutning. VO-fiber tar inte in nya medlemmar enl. vårt avtal med IP-Only.

Om vi inte får något bidrag har IP-Only börjat fila på plan B, idén är någon form av Hallandsmodellen applicerat på Skåne Nordost, vari Osby ingår.
Mer härom när vi vet vad det handlar om.
Mats