Anslutningsavtalet

Ni som är medlemmar i Visseltofta Osby fiberförening har fått ett utskick från IP-Only där ni tecknar anslutningsavtal.

Priset är som vi har kommit överens om 16900kr, ni gräver själva från trädgårdsgränsen till huset men allt material upp till 100m ingår. Skulle ni ha längre än så, borde det gå att "låna" av grannen.

Det har olyckligtvis blivit två olika datum i brevet, under installation står 2016-02-28, på andra sidan står 2016-03-13. Det är det senare datum som gäller, men skicka gärna in så fort som möjligt vi kan justera i vår ansökan till i början av mars, som det ser ut nu. En högre anslutningsgrad gör att vi kommer högre upp i listan av ansökningar. Skulle någon inte fått erbjudandet och vet att ni är medlem (betalt in 100kr) hör snarast av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jag har fått en del synpunkter

1. Priset om ni vill delbetala. Detta är ett upplägg IP-O har med Handelsbanken finans. Det kan tyckas dyrt, men med  tanke på ett inblanco lån är det inte högre än andra.
Jag har pratat med Gunilla Bengtsson, chef för sparbanken i Osby, hon sa "skicka in dem till oss så ska vi se vad vi kan göra". Givetvis är detta enskilda förhandlingar inget vi kan påverka. Någon har redan lån som kan höjas, eller få en checkkredit eller kort där man kan dela upp betalningen. Berätta att det är till fiber. (Ingen faktura ska komma innan det är ljus i fibern hos er).

2. Punkt 8 i avtalet. Juridisk person är inte vi, våra medlemmar får ansess som privatpersoner, det är fastigheten vi har i rullarna. Även om man driver företag kan man alltså vara privatperson.

3. Punkt 10 i avtalet. Kan vara svårtolkad, skrivningen i våra markupplåtelseavtal ser lite annorlunda ut. Jag har tagit upp frågan med IP-Only, som kommer att låta jurist se på det. Samtidigt är detta allmänna vilkor som har använts i mängder av avtal bl.a stadsnätet. Vid skada ni inte vållat borde inte ansvaret ligga hos den enskilde, en dålig jämförelse, om ett träd skulle blåsa ner över en elledning är det inte markägarens ansvar, men om han råkar fälla ett träd över ledningen får han stå för kostnaderna.

För de som finns i närheten men inte är medlemmar kommer ett erbjudande att skickas ut, troligen inte innan vår kampanj är avslutad. Priset blir då 17900kr, vad som sagts till mig.

Mats Larsson