Gott nytt 2016

Så har man börjat skriva 2016. Äntligen ska det hända något under året, så mycket vet jag

Det finns ett regelverk, nu kan Länsstyrelserna börja jobba. Det förekom ett par ändringar i sista stund, detta kan påverka en del ansökningar därför måste det lämnas tid att justera. För vår del ser jag dessa ändringar som possitiva, de ökar våra chanser. För att få höga poäng och därmed komma först sätter vissa hög anslutningsgrad, nu kan det straffa sig de kan gå miste om 10-50 % av bidraget. För vår del har vi en ärlig anslutningsgrad så jag kan inte tänka mig att vi drabbas, då måste många av er tacka nej nu i 11:e timmen. Det är anslutningsgraden vid avslutat projekt som gäller. 

Anslutningsavtalet är på väg till alla ni som är medlemar, byNet har skrivet ett följebrev, detta har försenat utskicket.
enligt Bo ska de vara ute snart, 28/2 är slutdatum för att svara. Detta är alltså ett viktigt datum.

Det finns en karta över tänkt fiberdragning. Vi hade satt 15/12-15 för ändringar, för någon dag sedan skickades kartan till våra områdesansvariga. Den 26 januari har vi bjudet in dessa för en genomgång. Även Markupplåtelse- avtalen är på gång, det finns en förteckning fast den ska revideras. Senast den 30/3 vill vi ha alla markupplåtelse avtal klara.

Den 12 april kommer Länsstyrelsen ha en första beslutsomgång och då dela ut ca 40 % av medel, kanske vi kan finnas med, om inte blir det resten i juni. Om det nu inte ändras igen.

Mats Larsson