Årets sista uppdatering

I dag kunde jag läsa på Länsstyrelsens hemsida för bredbandsutbyggnad, att på grund av ändrade regler och förutsättningar flyttar man fram första beslutsdatum till 12 april och andra till juni 2016. Man ska ge tillfälle till de som i sina ansökningar har satt orealistiska mål med anslutningsgraden att justera. Skulle man inte leva upp till det man satt minskas bidraget med max 50 %. även någon annan ändring kan förekomma.
Det är inget som oroar oss, vi har strax över 85 % i vår ansökan (ger maximalt med poäng). Sedan vi fått stryka en del fastigheter som istället kommer att tillhöra stadsnätet saknar vi ca 30 fastigheter, dessa tror vi ska komma med, om inte förr, så när byNet stakar ut sträckningen.  Jag har förhoppning att ni som skickat in intresseanmälan kommer att kvarstå. 
Som det ser ut nu kommer vi inte att veta vad som händer med vår ansökan förrän senast i juni 2016. Innan dess ska vi se till att mark- och anslutningsavtalen blir klara.

Om någon hört att anslutningsavtalet skulle vara inne 7 januari 2016, så vill jag förtydliga att det gäller det utökade stadsnätet. Alla berörda fick sitt erbjudande ett par veckor innan jul. Våra anslutningsavtal ligger på tryckeriet och ska skickas ut därifrån.

Till sist vill jag önska Er Alla


                 Bildresultat för gott nytt år animerat

Mats Larsson